Dendron College behaalt certificaat Bewegen en sport

23 februari 2017

Horst aan de Maas maakt deel uit van een regio met gezonde ambities: in 2025 de groenste en gezondste regio van Europa zijn, dat is de doelstelling van Noord-Limburg. Wanneer de lat zo hoog ligt, is het onderwijs een belangrijke pijler om die ambities ook werkelijk waar te maken. Het Dendron College levert met het onlangs behaalde certificaat Bewegen en Sport een mooie bijdrage.

De gymsectie van het Dendron College verzorgde al een ruim aanbod aan sport- en beweegactiviteiten voor leerlingen en personeel. Sportoriëntatie, de sponsorloop of een ski-kamp en BSM voor de leerlingen of fitness en voetbal voor het personeel zijn daar mooie voorbeelden van. Daarnaast is de school nu ook voortvarend aan de slag gegaan met meer bewegen voor iedereen. Bij “Naschools sporten Dendron” kunnen leerlingen inschrijven op een scala aan clinics verzorgd door verenigingen en sportaanbieders uit de omgeving. Dansen, boksen, freerunning het kan allemaal. Tom Zanders, sportconsulent van de gemeente Horst aan de Maas, maakt werk van meer bewegen! Daarnaast heeft ook het project Dendron beweegt in de regio ervoor gezorgd dat de school zich onderscheidt. Vanaf schooljaar 2016-2017 kunnen leerlingen die van sport en organiseren houden hieraan deelnemen. Zowel leerlingen van vmbo als van havo en vwo doen mee. Bij Dendron beweegt in de regio organiseren de leerlingen elke maand zélf een sportactiviteit voor wisselende doelgroepen. Zo is Dendron een verbindende schakel rond sport in de regio. Het certificaat Bewegen en sport  van de gezonde school is een beloning  voor al die inspanningen.

Naast het vignet gezonde school roken, alcohol en drugs is het Dendron College nu ook gezonde school op het thema Bewegen en Sport. Het Dendron College mag zich nu gedurende drie jaar officieel een Gezonde School noemen op beide thema's. Het is geen toeval dat deze Gezonde school in de Gezondste regio 2025 ligt.

< Terug naar nieuwsoverzicht