Draag paars op Dendrons ‘Paarse Vrijdag’ op 8 december!

4 december 2017

Datum: vrijdag 8 december 2017

Waarom?
Paarse Vrijdag is een dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december.

In Nederland wordt Paarse Vrijdag georganiseerd door het netwerk van Gay-Straight Alliances (GSA) van homobelangenorganisatie COC. Dit met name omdat uit onderzoek is gebleken dat het op de helft van de scholen niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en het aantal zelfmoorden onder homoseksuele jongeren vijf keer hoger ligt dan bij heterojongeren.

Op Dendron
Net als vorig jaar Organiseert de GSA op Dendron weer paarse vrijdag op school. Er zijn diverse activiteiten, zoals een selfie-hoek, cupcake verkoop en de ‘kom uit de kast’ kast. Daarnaast zullen alle toiletten op paarse vrijdag Genderneutraal zijn!

< Terug naar nieuwsoverzicht