Gezonde schoolkantine van het Dendron College

13 november 2017

Vorig schooljaar heeft het Dendron College de Zilveren Schaal voor de gezonde schoolkantine ontvangen. Daar zijn we trots op. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen gezonde en verantwoorde keuzes kunnen maken in de kantine.

Dit jaar zetten we die lijn door. Samen met Zo-vital, onze cateraar, onderzoeken we hoe we de schoolkantine nog gezonder kunnen maken. Zo is er dit jaar gestart met een nieuwe lijn bruine én witte pistoletten die veel vezels bevatten. Ook hebben we nieuwe gezonde producten aan het assortiment toegevoegd. Denk aan vers gemaakte flesjes infused water (water met fruit en/of verse kruiden) of groentedippers met hummus. En gasten die trek hebben in iets warms kunnen kiezen voor een broodje met heerlijke warme gegrilde kipfilet!

Naast het gezonde assortiment zorgen we er ook voor dat de leerlingen onbewust verleid worden om gezonde producten te kiezen. Zo kom je het eerst langs gezonde producten en kun je, wanneer je bij de kassa staat te wachten, enkel nog gezonde producten pakken. Ook in de automaten zorgen wij ervoor dat op ooghoogte de gezonde producten te zien zijn en dat die producten (vrijwel) geen suiker bevatten.

Niet alleen het assortiment in de schoolkantine is belangrijk voor Zo-vital, ook het duurzaam werken. Denk aan fairtrade chocolade, duurzame koffie en thee en diervriendelijke ingrediënten in salades. Daarnaast wordt er op de verpakkingsmaterialen gelet, deze zijn bijvoorbeeld gemaakt van bio-plastic (geproduceerd uit mais-meel).

Samen met de leerlingen willen we broodjes en snacks ontwikkelen en deze aanbieden als broodje (of snack) van de maand. Zo werken we op onze school samen met Zo-Vital aan een gezondere en duurzame kantine!

< Terug naar nieuwsoverzicht