GEObattle op het Dendron

16 oktober 2017

Het Dendron College organiseert op woensdag 25 oktober de GEObattle 2017. Tien teams van basisscholen uit Horst en omgeving strijden tegen elkaar tijdens de GEObattle.

Elk team bestaat uit vier leerlingen van groep 8. Het programma bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bestaat uit vijf battles. Dit zijn aardrijkskundige vraagstukken waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal staan. Zo gaan leerlingen bijvoorbeeld aan de hand van beelden van Googlemaps streetview bepalen waar deze opnames zijn gemaakt of ze moeten aan de hand van 10 foto’s raden welk land ze zien. Het andere onderdeel is een ontwerpwedstrijd. Aan de hand van de gegeven randvoorwaarden moeten de groepjes tot een oplossing komen van een bepaald vraagstuk. De battles worden begeleid door eindexamenleerlingen Aardrijkskunde van de havo. 

Vorig jaar werd de GEObattle voor het eerst georganiseerd door het Twickel College in Hengelo. Deze GEObattle is door allerlei partijen enthousiast ontvangen en ook mede door hen mogelijk gemaakt. Dit zijn het KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap), het Waterschap Vechtstromen, Noordhoff Atlasproducties, de Aardrijkskunde Olympiade en Saxion Hogeschool. Zij wilden graag hun naam aan het evenement verbinden.

Inmiddels zijn er steeds meer scholen in Nederland die de GEObattle op hun school organiseren. Meer informatie is te vinden op de website van GEObattle.

< Terug naar nieuwsoverzicht