Excursie natuurkunde VW5 Soesterberg

22 december 2016

 

Op 15 november vond het jaarlijkse 5 VWO uitstapje naar het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg plaats. Onder leiding van Hans Wittenberg kregen de leerlingen met natuurkunde in het profiel uitleg over de extreme omstandigheden waaronder piloten moeten kunnen functioneren.

 

Na een stuk theorie kregen de leerlingen een rondleiding en mochten ze onder andere plaatsnemen in de hypobare kamer, een cabine waar vliegen op grote hoogte, met lage druk, wordt gesimuleerd. De leerlingen kregen uitleg over de effecten van lage druk op het menselijk lichaam. In een aflevering van Proefkonijnen werd dezelfde hypobare kamer gebruikt. Bekijk dat filmpje hier.

 

De leerlingen mochten ook gaan kijken bij de centrifuge, om g-krachten te ervaren. Een paar gelukkige leerlingen mochten zelfs een paar rondjes in de centrifuge zitten zodat zij tot 4g konden voelen. Al met al een leuke dag met veel natuurkundige toepassingen.

 

Voor foto’s zie: https://www.flickr.com/photos/dendroncollege/albums/72157678148202665

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht