Waterdebat Havo3D

22 november 2016

Op donderdag 17-11 is Ineke Manders vanuit het vak Nederlands met havo 3D naar de kampioenschappen debatteren in Roermond geweest, die georganiseerd werden door het waterschap.

Aan deze debatwedstrijd ging een trainingsmiddag voor de leerlingen vooraf, die begeleid werd door een kampioendebater van het Nederlands debatinstituut.

De leerlingen kregen zo de smaak flink te pakken en tips en tools aangereikt om zelfverzekerd argumenten voor en tegen een stelling over het water te presenteren.

Ondanks het feit dat het Dendroncollege niet gewonnen heeft, was deze middag een geweldige ervaring voor onze leerlingen!

Bijzonder om te zien was dat de klas als een team, gedreven en vol overtuigingkracht, daarbij snel reagerend op de tegenstanders, zorgvuldig uitgedachte argumenten naar voren wist te brengen. 

Bestuurders van het waterschap jureerden deze wedstrijd voor de vier havo 3- klassen, die hiervoor vanuit diverse scholen in Limburg geselecteerd waren.

Opvallend was het grote enthousiasme tijdens deze middag, zowel vanuit de leerlingen, als vanuit het waterschap.

Het was de eerste keer dat het waterschap i.s.m. het debatinstituut deze middag, speciaal voor havo 3- leerlingen organiseerde.

Bekijk hier enkele foto's

 

< Terug naar nieuwsoverzicht