havo/vwo

Wij verzorgen onderwijs voor havo, atheneum en gymnasium. De havo duurt 5 jaar en is vooral bedoeld als voorbereiding op het Hoger Beroepsonderwijs (HBO). Het vwo duurt 6 jaar en is vooral bedoeld als voorbereiding op het Wetenschappelijk Onderwijs (WO). Tot het vwo behoren het atheneum en het gymnasium. 

Naast de lessen wordt er op het Dendron ook veel aandacht besteed aan sociaal-emotionele ontwikkeling en talenten. Dit gebeurt door projecten, studiedagen en het aanbieden van diverse talentklassen. Zo willen we deze leerlingen uitdagen om nog meer uit zichzelf te halen. Ook gaan we ervoor zorgen dat de aanpak in de lessen beter past bij deze leerlingen. Het Dendron College heeft een vwo+lijn voor leerlingen die leergierig zijn en behoefte hebben aan meer uitdaging.

Profielen

In havo en vwo heeft een leerling de keuze uit 4 profielen. Een profiel bestaat uit een samenhangend onderwijsprogramma dat de leerling voorbereidt op een opleiding aan een hogeschool of universiteit. Door die aansluiting kan het aantal studenten dat het hoger onderwijs voortijdig verlaat beperkt blijven. Er zijn 4 profielen:

  1. natuur en techniek (NT)
  2. natuur en gezondheid (NG)
  3. economie en maatschappij (EM)
  4. cultuur en maatschappij (CM)

Elk profiel bestaat uit een gemeenschappelijk deel, het profieldeel en het vrije deel. Het gemeenschappelijke deel is voor alle leerlingen hetzelfde, in het profieldeel zitten profieleigen vakken en het vrije deel mag op veel scholen worden ingevuld naar eigen keuze binnen de door het directieteam gestelde kaders.