Kalender 2020/2021

Binnenkort ga je naar de middelbare school. Op het Dendron College ben je welkom. We hopen snel kennis met je te maken! Hieronder vind je al onze kennismakingsactiviteiten.

Hele schooljaar: bezoek aan basisscholen 
Op verzoek van de basisscholen komen wij op bezoek voor een voorlichtingsavond. De datum wordt via de basisschool aan de leerlingen van groep 8 bekend gemaakt. 

Vrijdag 30 oktober: meeloopdag voor leerlingen van groep 8

Op de meeloopdag komen groep-8-leerlingen naar het Dendron College en volgen zij drie lessen op hun eigen niveau. Daarbij kan gekozen worden tussen vmbo, vmbo-t/havo en havo/vwo. Er is een ochtendgroep en een middaggroep. De meeste leerlingen komen met hun hele klas naar de meeloopdag en worden dus door hun docent aangemeld. Mocht dit niet zo zijn, dan kunt u uw zoon/dochter opgeven door een mail te sturen naar brugklas@dendron.nl.

Maandag 11 januari en dinsdag 12 januari 2021: informatieavond voor ouders

Ouders en groep 8 leerlingen die niet in de gelegenheid zijn geweest om een informatieavond op hun basisschool bij te wonen, kunnen op het Dendron College deze informatieavond bezoeken. De informatieavond start om 19.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden per e-mailVermeld hierbij op welke dag u komt en met hoeveel personen.

Donderdag 4 februari 2021: open huis van 16.30 tot 20.30 uur

Je vindt het misschien spannend om een nieuwe school te kiezen. Dat begrijpen we. Om deze keuze gemakkelijker te maken, hebben wij op donderdag 4 februari van 16.30–20.30 uur Open Huis. Je kunt dan samen met je ouders de sfeer komen proeven bij ons op school én je krijgt informatie over het eerste schooljaar. Natuurlijk kun je dan ook al vragen stellen en kennismaken met onze docenten en leerlingen.

Maandag 8 maart en dinsdag 9 maart: aanmelden als nieuwe leerling

Besluit je om naar het Dendron College te komen? Aanmelden kan op 8 of 9 maart. Er zal dan een kort gesprek plaatsvinden met jou en je ouders, waarin je ook kunt aangeven bij wie van jouw vriendjes en vriendinnetjes je echt heel graag in de klas zou willen zitten. Meer informatie volgt nog.

Woensdag 23 juni: kennismakingsdag voor nieuwe leerlingen

Voordat het nieuwe schooljaar begint, is er een kennismakingsmiddag. Dan komen alle nieuwe brugklasleerlingen naar het Dendron College. Je komt op deze dag voor het eerst echt naar school. Je maakt dan kennis met je nieuwe klasgenoten, je mentor en de teamleider. In de zomervakantie sturen we je nog een brief met welke spullen je kunt aanschaffen, wanneer je je boeken op komt halen en hoe de eerste dagen van het schooljaar er voor jou uitzien.

Vragen of aanmelden?
Neem voor alle vragen contact op met Annette Cox, teamleider brugklassen. Dit kan via a.cox@stichtinglvo.nl of via 077 - 39 70 880.