Aanmelden als nieuwe leerling

Start jij komend schooljaar als nieuwe leerling op het Dendron College? Dan ben je van harte welkom om je op maandag 9 of dinsdag 10 maart aan te melden. 

Op 9 en 10 maart 2020 kun je je tussen 16.30 en 19.00 uur aanmelden. Je komt dan samen met je ouders/verzorgers naar het Dendron College. In de Junioraula zitten docenten van de brugklas klaar om jou in te schrijven op het Dendron College. Het is handig als je je inschrijfformulier, dat je op de basisschool krijgt, meebrengt en een kopie van je ID-kaart of paspoort. 

Je mag bij de aanmelding twee leerlingen opgeven, bij wie je graag in de klas komt.

Wil je vwo+ gaan doen, dan is er ook een motivatiegesprekje op deze avond. Daar vertel je waarom je zo graag vwo+ wilt gaan doen. Wij willen dan ook graag aan jou uitleggen wat wij verwachten van de vwo+-leerling. Je ouders mogen daarbij aanwezig zijn.

Advies en doorstromen

Bij de aanmelding geeft de basisschool zoveel mogelijk een enkelvoudig advies. Daarnaast geeft de basisschool een plaatsingsadvies. Wij volgen zoveel mogelijk het plaatsingsadvies.

We zorgen er in ieder geval voor dat de leerling zoveel mogelijk kansen houdt om de schoolloopbaan naar zijn wens te vervolgen. Opstroom naar een hoger niveau is altijd mogelijk. We zorgen dat een leerling, die daarvoor in aanmerking komt, daarvoor goed voorbereid is.