VWO+

Als je voor vwo+ kiest, kies je voor een extra uitdaging. Elke week heb je een dagdeel project waarbij je vakoverstijgend bezig bent en waar je hele nieuwe wegen inslaat. Ook in de gewone lessen gaat het er anders aan toe: je moet veel zelf ontdekken! Bovendien is er de mogelijkheid om een persoonlijk project te doen, waar je alleen of met een andere leerling aan werkt. Vwo+ is iets voor jou als je nieuwsgierig bent en zin hebt om een extra uitdaging aan te gaan.

Cambridge Engels

Vanaf klas twee VWO+ volg je Cambridge Engels. Dit wordt afgesloten met een examen van de British Council. Leerlingen die slagen voor dit examen ontvangen een certificaat waarmee zij zich bij universiteiten in Engelstalige landen kunnen inschrijven, zonder vooraf een taalexamen te doen. Ook Nederlandse universiteiten worden steeds meer Engelstalig. Het volgen van Cambridge Engels heeft veel voordelen. Lees hier meer.

Op niveau in de regio/wereld

Het Dendron College biedt het project "Op niveau in de regio" (voor 3 vwo+) en "Op niveau in de wereld" (4 vwo+) aan. Dit is een project waarbij het Dendron een eigen invulling geeft aan loopbaanoriëntatie voor leerlingen van het allerhoogste niveau, de leerlingen die naast het vwo-programma behoefte hebben aan extra uitdagingen. Leerlingen van de vwo+-lijn zijn vaak rijk getalenteerd en dat maakt kiezen voor een richting, voor een opleiding en een latere werkomgeving er niet eenvoudiger op. Het Dendron wil de leerlingen graag zo goed mogelijk ondersteunen in het ontdekken van persoonlijke kwaliteiten en motieven.