Dendron TV

Voor veel jongeren is het een droom: in de keuken kijken bij een mediabedrijf. Leerlingen van het Dendron College krijgen die kans! Redactiewerk, zelf presenteren, camerawerk of de opnames editen, het zijn allemaal bijzondere werkzaamheden. 

In december 2015 gaven twaalf leerlingen gehoor aan een oproep om zich aan te melden voor deelname aan de Dendron TV-ploeg. Met zo’n grote redactie ontstond meteen de mogelijkheid om meerdere items per maand te gaan uitzenden. De groep bestaat uit leerlingen van vmbo, havo, vwo en vwo-plus in leeftijd variërend van brugklasser tot vwo 5. Ze worden begeleid door Omroep Reindonk en docenten van het Dendron. Dendron heeft sinds januari 2016 een echte eigen TV-ploeg en verzorgt regelmatig een item. De producten van deze samenwerking gaan over allerlei interessante gebeurtenissen op het Dendron.

Leerlingen aan het stuur
De leerlingen zitten zelf aan het stuur. Ze hebben opgegeven welke rol zij het liefst op zich nemen in het geheel: presentator, cameraman, redacteur of editor. Wie het nog niet weet, kan eerst alles uitproberen. De leerlingen zijn gekoppeld aan de teamleiders. Zo zijn ze goed op de hoogte van alle belangwekkende dingen die gebeuren op zo’n grote school. In de afdelingen staat elke maand nogal wat op stapel dat de moeite waard is om uit te zenden. Er is zoveel aanbod dat je er keuzestress van zou krijgen. Weloverwogen kiezen de leerlingen de onderwerpen, rekening houdend met de nieuwswaarde voor de kijker.

Heel actief
Er gingen heel wat voorbereidingen aan vooraf en er zijn ondertussen al heel wat items gemaakt. Bas Vloet (vwo 5) en Mirthe Driessen (brugklas) maken de call sheets, een verantwoordelijke taak, want hierin wordt minutieus alles vastgelegd wat er gebeuren moet. Van te voren wordt er druk heen en weer geappt. Elke keer weer spannend, die opnames! Van de medewerkers en stagiair(e)s van Reindonk kregen de leerlingen masterclasses. Met veel geduld leerden ze de jonge Dendronploeg de kneepjes van het vak. Soms onder schooltijd, soms in eigen tijd. Leerlingen vinden het geweldig om aan dit project deel te nemen. Je leert er veel van en de dingen die je doet, doen er toe. Dat maakt leren leuk. Ook is het fijn om samen te werken met leerlingen uit andere afdelingen. “Dit is zo gaaf!”, verzuchten de leerlingen dan ook. Omroep Reindonk is meer dan tevreden met de nieuwsitems van Dendron. “Natuurlijk zijn er soms nog wat leerpuntjes, maar over het geheel genomen zijn de resultaten veelbelovend!”.

Uitzending
De items worden uitgezonden bij Omroep Reindonk en zijn via www.reindonk.nl (uitzending gemist TV) te bekijken. Zie ook ons YouTubekanaal Dendron TV.

Bekijk hier alle items van Dendron TV 2016-2017